Cum am invatat Fashion Feng Shui – Jurnal de bord si concluzii – partea a 3-a

FFS si sensul vietii

Linistea gradinii de la White Lodge mi-a dat ocazia sa imi revizuiesc temele pe care a trebuit sa le pregatesc inainte de inceperea cursului. Pe formularul de pre-consultatie exista doua mari intrebari: ce doresti sa obtii de la aceasta consultatie si numeste un singur lucru pe care l-ai schimba in acest moment la tine/viata ta. Nu este prima data cand vad acest formular. Prima consultatie de FFS am facut-o cu Sue on-line acum 3 ani si la prima vedere nu am fost asa impresionata de aceste intrebari. Insa forta lor vine dintr-o simplitate sofisticata pe care cineva o poate obtine dintr-o mare claritate a mintii.

Mi-am comparat cele doua formulare, cel de acum 3 ani si cel de acum 2 saptamani, cand am reinceput sa ma gandesc la teme si am constatat ca ceea ce scrisesem acum 3 ani nu mai este valabil, ci este deja parcurs si rezolvat! Mai mult decat atat, ceea ce am scris acum 2 saptamani ca raspuns la intrebari mi-am dat seama ca este deja rezolvat, numai ca ma obisnuisem in mintea mea sa nu fie!
Parte din tema a fost sa reusim sa realizam un vision-board – prin imagini care ne inspira sau prin enumerare pe simpla pagina de word (fiecare cum doreste, numai sa fie clar). Am realizat ambele feluri de vision-board si vreau sa spun ca mi-am facut planul vietii, fara sa ma astept sa reusesc asta, insa a curs in mod spontan! Pe parcurs ce scriam cuvintele veneau una dupa alta intr-o cascada neintrerupta. Dupa cum nimic nu e fix si neschimbat in univers, si vision-boardul trebuie reanalizat si restructurat din cand in cand. Insa importanta existentei unui punct de plecare este enorma! Si iata unul din marile puncte forte ale metodei FFS: te face (poate chiar zilnic) sa iti amintesti de tine si de ce anume doresti si de cum si ce anume reprezinti tu pentru tine. Iar asta, my friends, este esential. Asta a adus FFS in viata mea, chiar fara sa imi dau seama la acel moment. Mi-a clarificat mintea, mi-a adus sens si intelegere si m-a setat pe drumul meu.