Cum am invatat Fashion Feng Shui – Jurnal de bord si concluzii – partea a 4-a

Cele 3 mari puncte forte ale FFS

Dupa ce am descoperit conceptul FFS acum vreo 4 ani, dupa ce am citit cartea Evanei, facut TYLL cu Sue si pregatit evenimentul cu Carmen (care, din pacate, nu a mai avut loc, insa va avea sub alta forma in viitor) si, cel mai important “dupa ce”: dupa ce am digerat si inteles in adancime ceea ce a reusit sa faca Evana, am ajuns la cateva concluzii revelatoare pentru mine:

Simplitatea complexa a conceptului

Evana a fost consultant de Feng Shui si practica de peste 20 de ani cand a inceput sa se gandeasca la conceptul de FFS. In paralel lucra in industria de fashion. Ideea geniala a fost sa aplice principiile feng shui-ului la haine (principiile acestea sunt universal valabile si se pot aplica la orice exista in univers). FS se aplica la tot ceea ce exista in jurul nostru, cat si in interiorul nostru, fiind bazat pe teoria celor 5 elemente universale din care totul este creat. Trecand toata filosofia FS printr-un filtru complex si avand experienta comerciala din Statele Unite (unde, apropo, s-a nascut conceptul practic de economie de piata), Evana a identificat caracteristicile principale ale celor 5 elemente, aflate in fiecare dintre noi, le-a denumit si le-a corelat cu caracteristicile hainelor si accesoriilor, pe care le cunostea de asemenea foarte bine: culoare, croiala, textura. Au rezultat cele 5 tipologii care se afla la baza filosofiei FFS.

Mai mult decat consultanta de imagine

Evana a simtit ca in spatele unei haine se afla o persoana – care are o anumita tipologie si se afla pe o anumita cale in viata (constient sau nu). Pe langa analiza aparentei fizice, Evana a adaugat si analiza esentei interioare, cat si a intentiei. Dupa o asemenea analiza devii mai clar si ordonat in minte, stii mai bine cine esti, ce doresti si cum anume poti face asta.

Directia catre pozitiv, dar neuitand si cealalta parte a monedei

Traim intr-o lume polarizata si moneda are doua fete. Cele 5 tipologii ale Evanei spun o poveste cu care fiecaruia ii este usor sa se identifice. Aspectele mai putin placute care exista in fiecare dintre noi sunt descoperite pe parcurs si transformate.

Sens / Cale

Metoda FFS se poate aplica zilnic, incepand cu momentul critic din fiecare dimineata cand toti ne intrebam: oare eu cu ce ma imbrac azi? Totul devine clar cand stii in ce directie vrei sa ajungi si ce mesaj vrei sa transmiti, nu?

Concluzie

Ce se intampla cu o floare dupa ce infloreste? Se usuca si moare.
Ce se intampla cu un om care se opreste din crestere si cautare interioara? Se usuca si moare in el.
Care este diferenta dintre floare si om? Omul poate decide in mod constient pentru el insusi cand si daca sa se opreasca din crestere!

In fotografie eu si Sue, in timpul cursului de FFS din Spalding. Ii sunt recunoscatoare pentru lectiile primite!