Un profan in lumea NailsMania

Cat de importanta este manicura pentru femeia moderna a anului 2020? Foarte importanta, se pare! Atat de importanta incat saloanele de mani-pedi s-au inmultit fantastic de mult in ultimii 10 ani, s-a dezvoltat enorm de mult tehnica unghiilor semi-permanente, cat si cea a constructiei de unghii false, produsele s-au diversificat, aproape fiecare femeie are si in propria casa o lampa UV pentru manicura semi, iar manicuristele de altadata s-au transformat si rafinat incat au au dus aceasta meserie la rangul de arta! Nu mai este suficient ca unghiile sa fie curate, ingrijit taiate si finisate cu un “french”. Unghia a devenit sevaletul pe care se picteaza intregi povesti, de la peisaje la picturi abstracte, de la portretul super-eroului preferat pana la Mickey-Mouse, de la brazi si globuri stralucitoare pentru a sarbatori Craciunul “in style” pana la bijuterii de unghii din cristale aplicate in nenumarate modele “shiny” pe unghii. Este o lume in sine, iar posibilitatile sunt nenumarate!

Am avut ocazia sa intru ca spectator in aceasta lume glamour in luna ianuarie, cand a avut loc prima editie a evenimentului NailsMania, in Bucuresti, la hotel Ramada Majestic de pe Calea Victoriei. Evenimentul a fost dedicat tehnicienelor manicuriste si a constat in demonstratii live facute de nume importante din aceasta piata, cum ar fi: Oana Flutur, Cristina Albu, Tanya Povenskaia, Aneta Jechiu, Irina Cernei.

Am asistat uimita la o demonstratie de constructie unghie falsa pe care s-a pictat cu oja semi-permanenta o pictura abstracta care parea desprinsa din stampele japoneze, cat si la o constructie de unghie falsa de peste 5 cm (da, exista si intra la capitolul unghii extreme) in care unghie s-a sculptat ulterior un paun! Eu si intreaga sala am asteptat cu sufletul la gura sa fie finisata silueta paunului si am mers fiecare sa vedem de aproape detaliile acestei “sculpturi”. Sa ne imaginam nivelul de concentrare si atentie la detalii, cat si nivelul simtului artistic de care trebuie sa dea dovada tehniciana pentru a-i reusi o asemenea performanta!

La eveniment, sala plina. O buna parte din doamnele prezente erau detinatoare de saloane de cosmetica. Nivelul de interes a fost maxim, spre deosebire de multe evenimente la care am participat si la care cei din sala stateau pe telefoane, lecturau diverse sau se plictiseau pur si simplu, aici, pe tot parcursul evenimentului concentrarea a fost maxima din partea tuturor, s-au pus intrebari multe si tehnice, s-au luat notite, s-au facut poze si filmulete. Participantele au avut o atentie si un interes viu si constant iar la final chiar cred ca au plecat mai bogate in informatie si experienta decat au venit. Nu si-au pierdut ziua degeaba, chiar au facut ceva pentru propria dezvoltare. Pana si eu am plecat imbogatita, iar eu nu sunt nici macar din acest domeniu!

NailsMania a fost si o ocazie unica de a intalni in persoana si de a vorbi direct cu cateva dintre vedetele acestei lumi. Eu nu le stiam si a fost pentru prima data cand le-am vazut, insa le-am recunoscut imediat dupa coada facuta la spider, deoarece fiecare fata isi dorea cate o poza cu ele. Cred ca s-au facut sute de fotografii, cat si zeci de filmulete si live-uri. Vibe-ul a fost unul superlativ si nimeni nu s-a plictisit! Se alterna frumos de la seriozitate si atentie in timpul demo-urilor, la rasete si glume in timpul pauzelor, care au creat o atmosfera generale relaxata si vesela.

Toata experienta m-a facut sa ma gandesc la cat de mult s-au schimbat lucrurile in aceasta industrie, deoarece vorbim aici de o nisa importanta din industria de beauty. Femeile au dorit si au cautat mereu sa fie frumoase, sa isi pastreze si sa isi sporeasca frumusetea si unicitatea. O manicura proaspata, care sa arate fix asa cum doresti te poate remonta intr-o zi mai putin buna, te poate inveseli si mai mult cand deja esti vesela, te poate diferentia din multime, cat si poate spune multe despre tine si propria-ti identitate. Poate spune o adevarata poveste. Asta face pentru mine, de exemplu, o oja cu particule sparkling! Asta sunt eu, imi place bling-ul, atata timp cat nu e foarte ostentativ. Cand vad particulele acelea stralucitoare in soare, zambesc si problemele parca se topesc! Asadar, pot intelege bine ce se intampla in sufletul unei femei cand poarta manicura perfecta! Cu manicura potrivita poti cuceri intreaga lume! Acest sentiment il datoram extraordinarelor tehniciene care, cu atata rabdare, realizeaza adevarate opere de arta pe unghii, pentru a face viata mai frumoasa pentru femeile care le poarta.

In cadrul Nailsmania a fost lansat brandul Karina, de productie Romania (in fotografia articolului am surprins chiar unul din modelele Karina), o noutate absoluta pe piata romaneasca, ce consta intr-o gama de bijuterii de unghii care se pot aplica foarte usor prin metoda stick&go. Karina a beneficiat de o demonstratie live a procedeului de aplicare, in cadrul evenimentului.

Am testat si eu Karina si voi prezenta intr-un articol viitor experienta avuta.